MIS NIKS VAN FAIRYTABS.

Lees hier onze blog, nieuws en meer!

Baby’s en tandenpoetsen: vanaf deze leeftijd begin je!

Janneke Molenaar

Vanaf welke leeftijd moeten baby’s tandenpoetsen? Lees verschillende feitjes over baby’s en tandenpoetsen.

Wist jij al dat baby’s geboren worden met al hun tanden?

Deze tanden zitten nog verstopt in het tandvlees en komen langzaam door als jouw baby tussen de 4 en 7 maanden oud is. Dit kun je vaak merken aan rode wangen, kwijlen, gezwollen tandvlees of in sommige gevallen koorts. Zodra de tand eenmaal is doorgebroken verdwijnen deze klachten weer.

 

Meestal komen als eerste de onderste twee voortanden door. Daarna de bovenste twee voortanden. Rond de eerste verjaardag van jouw baby komen de snijtanden door en de maanden daar tot 3 jaar de rest van de tanden. Wanneer jouw kindje 3 jaar oud is zijn (in de meeste gevallen) alle melktanden zichtbaar.

 

Tandjes poetsen…

Nog voordat de eerste tandjes zijn doorgebroken kun je beginnen met het poetsen van het tandvlees. Door zo vroeg mogelijk te starten raken baby’s gewend aan de handelingen van het poetsen. Is het eerste tandje van jouw baby doorgebroken? Dan is het verstandig om echt te starten met tanden poetsen. Totdat jouw baby 2 jaar oud is, is 1 keer per dag poetsen voldoende. Vanaf 2 jaar is twee keer per dag het advies.

 

Zijn onze tandpastatabletten geschikt voor baby’s?

De tandpasta van Fairytabs is helaas nog niet geschikt voor baby’s. Het kauwen op een tablet is voor baby’s (met alleen hun voortanden) niet mogelijk. Dus totdat jouw baby ouder is en zelf op het tabletje kan kauwen, kunnen de Fairytabs beter even aan de kant worden gezet.

Wist je dat onze bamboe tandenborstel wél geschikt is voor baby’s? De zachte haren maken het poetsen erg aangenaam voor baby’s. Kunnen ze toch nog een beetje hun grote broer/zus na doen. ;)
Nederlands